Цікаве про тканини

«Повернутися

Конопляна тканина

         Сьогодні конопля – це елітний матеріал для сучасних дизайнів. Конопля дозволяє створити нові направлення моди.Досвід багатовікової обробки коноплі, її чудові природні властивості, у поєднанні з мистецтвом народного ткання і сучасних технологій, пошиття дає можливості сміливо фантазувати у сучасній моді.

         Конопляна тканина володіє високою міцністю і практичністю, не визиває алергії,  створює температурний і енергетичний баланс, має антисептичні і ранозагоювальні функції. Завдяки натуральним природним барвникам (цибуля, дуб, конопля, хвоя, горіх, морена і інші лікарські рослини),  створюється приємний аромат тканини та вона набуває лікувальних властивостей. Дотик тканини до залоз внутрішньої секреції створює благотворну дію нервової, серцево-судинної  систем. Одяг із коноплі має підвищену протидію ультрафіолетовому випромінюванню. Пористість волокон коноплі дає змогу тканині краще вбирати вологу і саме тому дає   можливість тілу «дихати» під час спеки, зберігаючи прохолоду.  Повітря, яке проходить через волокна, зігріває теплом і зберігає його під час холодної погоди, створюючи унікальний температурний баланс. Тобто у конопляному одязі влітку не спекотно, а взимку не холодно.

         Окрім своєї легкості та зручності у користуванні – конопляна тканина ще й лікує.

         Справа в тім, що волокно зберігає у своєму складі 20% олії, яка є надзвичайно лікувальною. Передусім це чудовий ранозагоючий засіб. Нещодавно  вчені – медики довели, що рубці, оброблені конопляною ватою, загоюються втричі швидше! Та й взагалі – ця тканина благодійно впливає на організм, не кажучи вже про відчуття затишку і комфорту.

Конопляне домоткане полотно